Durûsu'l-Luğati'l-Arabiyye ile Arapça Ders Çalışma Tavsiyeleri

                 Merhaba,            


             Bu bölümde bundan sonra dünya çapında haklı  bir üne kavuşmuş Durûsu'l-Luğati'l-Arabiyye isimli Arapça öğretim kitabını hep  beraber işleyeceğiz. Kitap ve ünite ile ilgili sorularınızı lütfen hemen ilgili  ünitenin videosu altına yazın ve cevabını alın. Bu interaktif uygulama sayesinde Arapça öğretimi konusunda yarım asrı geçkin  bir tecrübeye sahip olan Dr. Abdurrahim'e ait Durûsu'l-Luğati'l-Arabiyye kitabı,  hem konuları peyderpey ve insanları sıkmadan, zorlamadan anlatması, hem de Türk  insanının en büyük Arapça öğrenme vesilesi olan dînî metinleri anlaşılır kılma  konusundaki becerisi ile isabeti tartışılmaz bir kaynaktır. 

  
             Bu kaynağa bizim de acizane kattığımız Türkçe ders notları sayesinde gramer konularını önce işleyecek, sonra da konuları işlerken edindiğimiz bu bilgiler yardımıyla konuları daha iyi anlayabileceğiz. 
   
             Yüz yüze eğitim konusunda elde etmiş olduğumuz tecrübeler ışığında öğrencinin neyi nasıl yapması gerektiğini gayet iyi biliyor ve onlara bu konuda elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır bulunuyoruz. Ayrıca internet nimeti sayesinde çok geniş coğrafyalara ve çok geniş kitlelere  hitap etme imkânını yakaladığımız için mutluyuz. 
  
             Bu dersleri işlemedeki usule değinelim biraz. Öncelikle kaynaklar:
  
1. Öncelikle ders kitaplarını elde etmede zorluk çekmeyeceksiniz. Gerek Diyanet Yayınevi'nde, gerekse Ankara'da Hacı Bayram Camii girişinin karşısında yer alan İşler Kitapevi (Arapça) ya da daha birçok yerde bu kitapları bulabilirsiniz. Sanırım 4 ciltlik setin fiyatı 20.00 TL civarında. Kitap setini online olarak da Ravza Yayınevinden satın alabilirsiniz. İşte LİNKİ.... Ayrıca kitapları BURADAN da indirebilirsiniz. 

             Kitapların indirilerek kullanılmasına kitabın muhterem müellifi Dr. Abdurrahim, ticari maksatla çoğaltılmamak şartıyla izin veriyor (Allah ondan razı olsun.). Bu arada şunu da belirtelim, Türkiye'de yayınevlerinde satılan kitap seti 4 cilt, yukarıda linkini verdiğim set ise 3 cilt. Ancak ikisi de aynı. Ciltlerin bölünüşünde farklılık var. 
  
             2. Kitaplara ait benim hazırladığım Türkçe ders notlarını da BURADAN indirebilirsiniz. Birinci cildin ders notlarının hepsi tamam. İkinci cildin ders notlarını da hazırladıkça koyacağım inşallah.  Şimdilik hazır olanları BURADAN indirebilirsiniz. Bundan sonra işleyişle ilgili:
  
             3. Öncelikle ders notlarını ve kitapları edinin. Daha sonra işleyeceğiniz ünitenin ders notlarını okuyun. Aklınıza takılan kısımları işaretleyin. Daha sonra ders notlarının izahı niteliğinde olan o üniteye ait gramer dersini izleyin. Eğer bu derste aklınıza takılan şeyin cevabını aldıysanız, ne âlâ! Yok eğer alamadıysanız, hemen ilgili ünitenin videosunun altında sorunuzu paylaşın ve cevabınızı alın. 
  
             4. Ders videosunu elinizde kitap olduğu halde izleyin ve kitaptan takip etin. Yine dinlediklerinize ilişkin notlar alın, aklınıza takılan şeyleri de not edin. 
  
             5. Ders videosu bittikten sonra üniteyi baştan sona kendiniz işleyerek boşlukları doldurun, harekelendirilecek yerleri ya da cümle kurulacak yerleri itinayla yapın. Bu konuda daha önce Arapça yazı 
yazmadıysanız, ki muhtemelen yazmadınız, önceleri biraz zorluk çekebilirsiniz. Ancak el alışır ve bu zorluk kısa zamanda biter. 
  
             6. Ünitede yer alan yeni kelimeleri beşer kez Türkçe anlamları ile birlikte yazın. 
  
             7. Bütün dersleri bir günde bitirmeye kalkmayın, kendinize bir zaman belirleyin ve canınız istese de fazla fazla ders dinlemeye kalkışmayın. Bir önceki ünitenin görevlerini bitirmeden bir sonraki  üniteye geçmeyin. 
  
             Dr. Abdurrahim'in Durûsu'l-Luğati'l-Arabiyye isimli kitabı, öğretici ve sevdirici tarzı ve hazırlanışındaki ihlas ve  samimiyetin tesiriyle sizi etkileyecek, özellikle gerçekten Arapça öğrenmek  istiyorsanız, kesinlikle sizi bırakmayacaktır. 
  
             Hepinize en içten duygularımla kolaylıklar diliyor derslerden başarılı sonuçlar almanızı temenni ediyorum.

Yorumlar

  1. Allah razı olsun hepinizden, çok tatminkâr ve açıklayıcı, kolay anlaşılır olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Alah razı olsun çalışma serüvenini bitirip emekli olduktan sonra yarım kalan arapça eğitimine yeniden başladım. Bana kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Alevi Bektaşi İcazetnamesi

Sahiplik anlamı getiren "ZÛ" ("ذو") lardan sonra gelen kelimelerin bazısı nekire, bazısı ma'rife geliyor. Bunun sebebi nedir?

Fransız: İz'ansız